Ekosystemtjänster i Plönninge- Harplinge Bivänner

Projektgruppen gjort en årsplan med massa kul och intressanta aktiviteter, så nu hoppas vi att pandemin lättar snart. Det var alltför många inställda aktiviteter under 2020. Håll utkik på facebook så missar ni inget!

Under 2021 kommer Sofia Hedman vara ansvarig för projektet då Lisa Feuerbach Wengel går hem på föräldrarledighet. Sofia kommer dyka upp på alla möjliga aktiviteter, så henne lär ni känna snabbt (se presentation nedan). Nu väntar vi otåligt på våren och allt härligt det för med sig!

Kan vara en bild av 1 person och utomhus
Det här är Sofia Hedman! Hon kommer driva projektet Ekosystemtjänster i Plönninge vidare under tiden som Lisa är föräldraledig.

Hej allihopa; Mitt namn är Sofia Hedman, jag är Naturvårdsbiolog och jobbar sedan mars 2020 på Hushållningssällskapet i Halland, och det är jag som har fått äran att ta hand om det här spännande projektet medan ordinarie projektledare Lisa Feuebach-Wengel är mammaledig.

På Hushållningssällskapet jobbar jag i flera av de pågående projekten med fokus på våtmarker, deras funktion i jordbrukslandskapet och den biologiska mångfalden. Jag kommer ursprungligen från Bohuslän men bor sedan snart 10 år tillbaka nere i Skåne. Jag har en bakgrund i ridsporten och har under flera år jobbat heltid med hästar både i Sverige och utomlands. Numera har jag en pensionerad hopphäst och extraknäcker ett par kvällar i veckan med att rida andras hästar. Under våren avslutar jag också min sista kurs på min mastersutbildning med inriktning bevarandebiologi och naturvård via Lunds universitet. Utöver detta trivs jag bäst ute i naturen, i en skog, vakna upp i ett tält vid en sjö, fältarbete eller en paddlingstur med kajaken.

I vårt jordbrukslandskap jobbar några riktigt viktiga superhjältar – bina och alla de andra vilda pollinatörerna. Det här projektet syftar att gynna just dessa, och jag ser fram emot att få vara en del i det arbetet!Jag ser också fram emot att få träffa flera av er under det kommande året, biodlare, markägare, lantbrukare och andra intresserade. Vi håller tummarna för att det öppnas upp för roliga aktiviteter framåt vår och sommar, så fort vi har grönt ljus – hittar ni det här.

Kontakta gärna mig om ni har några frågor om projektet!

Sofia Hedmansofia.hedman.hushallningssallskapet.se 0709-22 83 333

Hälsningar Lisa, Sofia och Harplinge biodlarförening

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *