Årsmöten Harplinge bf

Traditioner är trevliga i de flesta fall och en som är trevligare än de flesta är Harplinge biodlarförenings årsmöte på Hansagård! Den 12 november 2018 samlades en stor skara föreningsmedlemmar varav många ville ha oxalsyra till sina bin, traditionsenligt tillblandad av Börge Johansson. Därefter hölls årsmötet med det efterföljande avnjutandet av smörgåstårta och trivsam samvaro. Vid mötet delades diplom för Harplinges Godaste Honung ut till Börje Karlsson och vi avtackade Ulf Paulsson som under flera år varit ledamot i styrelsen och ansvarig för och skött föreningens bigård på ett fantastiskt sätt.

Ulf Paulsson flankerad av Lars Anders Olsson och Agneta Hammarstedt.  Foto Erland Nilsson

———————————————————————————–

God uppslutning och trevlig stämning var det när Harplinge biodlarförening (som enhälligt beslöt att inte heta Harplinge Bivänner längre) hade sitt årsmöte den 6 november 2017 på Hansagård i Harplinge. Mötesförhandlingarna avlöpte smidigt och efter avslut åt vi smörgåstårta och drack kaffe som traditionen bjuder. De som ville hade även fått oxalsyrablandning till sina bin innan mötets början.


Den 1 november 2016 samlades hela 28 medlemmar i Harplinge Biodlarförening/Harplinge bivänner för årsmöte. Vi var på Hansagård i Harplinge, vilket blivit något av en tradition. Detta året kanske vi inleder ytterligare en tradition i och med att vi delade ut oxalsyrablandning till de som ville ha före själva mötet. Det var Börge Johansson och Hans Håkansson som höll i detta. Börge och Peter Meuller talade om vikten av att ha koll på bina och att anmäla biinnehav och uppställningsplats till Länsstyrelsen, http://www.lansstyrelsen.se/vastragotaland/Sv/lantbruk-och-landsbygd/djurhallning/biodling/Pages/bitillsyn.aspx

Efter årsmötesförhandlingar och avtackning av avgående styrelsemedlemmarna Hans Håkansson och Ulla Sandström, bjöd ordförande Lars-Anders Olsson in till den verkligt traditionella avslutningen bestående av smörgåstårta, kaffe och trevlig samvaro.

arsmote-16-a

arsmote-16-ulla

arsmote-16-lars-anders-och-hans-beskuren

 

 

 

 

 

 

—————————————————————————-

Ulf kollar vattenhalten
Ulf Paulsson undersöker vattenhalten på ett av de honungsprov som lämnats till bedömning. Foto: Ulla Sandström.

Även 2015 års årsmöte hölls i Lions mysiga festlokal på Hansagård i Harplinge. Tiden för mötet hade detta år ändrats till lördag förmiddag. Det var 17 personer som kom till mötet där bland annat LarsAnders Olsson valdes till ny ordförande då Bertil Ericsson avgått på egen begäran.  Nytt för året var även att honungskommittén hade sitt möte efter årsmötet och den välsmakande smörgåstårtan. De mötesdeltagare som ville, var välkomna att stanna kvar och se hur provningen gick till. Det var ett flertal som valde att stanna och stämningen under provningen av de tio inlämnade honungsburkarna var hög.

HH, AH, UP, BJ, LAO
Mätta på smörgåstårta slog sig honungskommittén ner för provning av årets inlämnade burkar. Hans Håkansson, Agneta Hammarstedt, Ulf Paulsson och Börge Johansson tittade, smakade och luktade på tio olika honungsprover och kunde till slut kora Emil Åkessons honung till Harplinges godaste 2015. Protokollförare var föreningens nye ordförande, LarsAnders Olsson. Foto: Ulla Sandström.

—————————————————————————

Årsmöte3
Föreningens ordförande Bertil Ericsson diskuterar en burk honung som inlämnats till honungsbedömning med Ronny Bengtsson och Anna-Maria Wide.

Lions mysiga festlokal på Hansagård i Harplinge var 2014, mötesplats för Harplinge biodlarförenings årsmöte. Uppslutningen – liksom smörgåstårtan – var god och många glada skratt hördes jämte diskussioner av mer seriös art. Den som vill ta del av bokslutet kan mejla Agneta Hammarstedt.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Föreningen för biodlare i Harplinge, Getinge, Slöinge och Halmstad