Biodlarträffar: vad hände 2021

21 juni och 5 juli var det också träffar. Vad som då skedde får ni veta längre fram.

7 juni Äntligen kunde vi ha vår första träff i föreningsbigården. Vi var 21 medlemmar som i det underbara vädret anslöt. Först klipptes gräs med både klippare och timmer. Täckbark spreds i häck och bland bärbuskar och fruktträd. Alla imponerades av hur fint vi fått det i bigården! En liten information gavs om det pågående projektet ”Ekosystemtjänster i Plönninge” och vi monterade ytterligare en pollenfälla på kupan med kupvågen.Kvällens tema, Amerikansk yngelröta, redogjorde Tom och Peter för inklusive den aktuella situationen. I år  föreningens slunga endast att nyttjas för föreningens honung av säkerhetsskäl!

Härligt att kunna ha riktigt möte i föreningsbigården!

Vi pratade lite om allergiska reaktioner på bistick och svärmsituationen. Det fanns önskemål om att göra en teoretisk introduktion till drottningodlingskurs. Lars-Anders och Peter ska kolla hur det kan arrangeras. Nästa träff blir den 21juni klockan 18.00. VÄLKOMNA! 

26 april Så lyckades vi slutligen starta våra träffar i bigården med begränsat antal deltagare. Sju hjälptes åt att avsluta planteringsprojektet där vi nu kommer att få en fin lähäck, bärbuskar av olika slag och tre nya fruktträd. Som vanligt användes fikastunder till att utbyta erfarenheter från övervintringen och förväntningar på den nya säsongen. Linda Bengtsson som tillsammans med sin man Gustav utsågs ha lämnat i föreningens godaste honung tog emot den utlovade kupkniven!
Förutom arbetet i bigården var vi tre som tog hand om kupor och lådor som behövde rengöras och målas.
Nya aktiviteter planeras till kommande måndag och vi återkommer om detta inom kort.

Föreningen för biodlare i Harplinge, Getinge, Slöinge och Halmstad