Ny information från SBR

Detta har kommit till ordföranden för vidare befordran till alla medlemmar:

” Mantorp 2011-01-31

Hej på er där ute i biodlarföreningarna!

December 2010 var enligt SMHI den kallaste månaden på hundra år. Januari 2011 har börjat med mer variation i temperaturen. Hur fortsättningen av vintern blir vet vi inte, men i avvaktan på fler vårtecken (det lär redan ha siktats snödroppar under en parkbänk i Visby), kommer här lite information från oss i Mantorp.

Riksseminarium och Riksförbundsmöte på Grand Hotell i Norrköping. Välkomna till årets Riksseminarium, som äger rum den 8 – 9 april, mer information finns på hemsidan och detaljerad information kommer i nästa nummer av Bitidningen.

Efter Riksseminariet genomförs årets Riksförbundsmöte på samma plats den 9 – 10 april.

Kurs för kvalitetsansvariga
En kurs för distriktens kvalitetsansvariga hålls i Mjölby den 19 – 20 mars. Det händer mycket inom detta område just nu. Engagera därför gärna just er kvalitetsansvarige att medverka med information i er förening.

Kurs i att söka projektmedel Under året planeras tillsammans med Studieförbundet Vuxenskolan, SV, kurser i att lära sig mer om att söka projektmedel. Vi återkommer med mer detaljer om detta.

Bisjukdomsförsäkringen Information och inbetalningskort angående Agrias bisjukdomsförsäkring för amerikansk yngelröta har skickats separat till alla medlemmar.

MERBINträffar Stig Hansson och Krister Linnell från SBR:s Förbundsstyrelse är ledamöter i den styrgrupp, som skall samordna arbetet med MER BIN tillsammans med utvecklingskonsulenten. Distrikt och föreningar är välkomna att kontakta någon av oss för MERBIN-träffar. Träffarna kan genomföras på olika sätt från rena informationsträffar till arbets- och planeringsmöten med distriktets styrelse.

Kontaktuppgifter till styrgruppen och utvecklingskonsulenten finns både i Bitidningen och på hemsidan.

Biodlingens Vänner Passa på att vid lämpliga tillfällen göra en insamling till stödfonden Biodlingens Vänner. I Bibutiken på vår hemsida finns också färdiga Gåvobevis att köpa. Välkomna med ert stöd!

Vi hörs snart igen och lycka till med era planer för den kommande säsongen önskar

SBR:s personal.

Michael        Anette          Erik      Janne     Lotta      Maj-Britt       Preben”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *