Projektet

Den 14 april 2019 hade vår förening besök av Preben Kristiansen och Lotta Fabricius Kristiansen med anledning av det projekt vi startat tillsammans med Hushållningssällskapet Halland. Det var många medlemmar som kom till den heldag som anordnats och tog del av all den information och kunskap Preben och Lotta förmedlade, både i föreningsbigården och i den nya samlingslokal vi får använda i ett av Plönninges hus. Samtliga foton nedan är tagna av Lars-Anders Olsson, ordförande i föreningen.

Även om solen sken, var det var inte direkt vårväder när mötet startade den 14 april klockan 10 hos våra bin.
Alla var rejält påpälsade. Preben i rosa bioverall och blå keps. Snyggt!
Det krävs en hel del teknik och bra handlag när pollenet ska sorteras och inventeras. Preben visar och deltagarna fotar.
Efter ett tag var det skönt att få komma in i värmen i vår lokal på Plönninge där Preben talade om pollinering och om pollenets vikt för friska bin och starka samhällen.

Senare samlades projektgruppen i Harplinge bf hos Per-Anders Hübnerför att diskutera vidare med Preben och Lotta. På bilden syns även Lisa Feuerbach Wengel från Hushållningssällskapet. Med ryggen åt kameran sitter Annelie Albertsson.

Föreningen för biodlare i Harplinge, Getinge, Slöinge och Halmstad